Skip to content

Hydinová špargľová terina

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie

300 g kuracích pŕs
300 g smotany
260g bielej špargle
250g surovej šunky
30g pistácií
30g zeleninového bruna
20g kerblíka
7 g soli

Príprava receptu

(1) Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte so smotanou, soľou a trebuľkou. Dajte do pakotizačnej nádoby uzavrite viečkom a označte.

(2) Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.

(3) Hydinovú terinu 2-krát pakotizujte.

(4) Formu na terinu vyložte potravinárskou fóliou a prikryte sušenou šunkou. Hydinovú terinu zmiešajte s pistáciami a zeleninovým brunoise a polovicu zmesi nalejte do formy. Do formy vložte špargľové špičky a prikryte ich zvyšnou plnkou.

(5) Terinu prikryte previsnutou surovou šunkou a utesnite ju potravinovou fóliou. Približne 35 minút varte v pare pri teplote 80 °C alebo pošírujte vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 140 °C a nechajte vychladnúť.

Pacojet nastavenia

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): no