Ingrediencie
160 g červenej a žltej papriky
150 g paradajok
140 g cukety
100 g konzervovaných paradajok
75 g baklažánu
60 g červenej cibule
10 g cesnaku
10 g olivového oleja
10 g balzamikového octu
10 g citrónovej šťavy
10 g paradajkového pretlaku
7 g čerstvej bazalky
7 g soli
5 g tymiánu
2 g xantánovej gumy
Príprava receptu
(1) Cesnak a červenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Baklažán, cuketu, papriku a paradajky nakrájajte na približne 2 cm kocky. Cesnak a červenú cibuľu orestujte na olivovom oleji do sklovita, pridajte baklažán, krátko orestujte, potom pridajte cuketu, papriku a paradajky a zvýšte teplotu, aby sa zelenina zľahka opiekla. Pridajte paradajkový pretlak a opečte. Ochutíme octom a vmiešame ostatné prísady.
(2) Nalejte do pakotizačnej nádoby a vyhlaďte povrch. Uzavrite viečkom a označte štítkom. Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín.
(3) Pakotizujte raz normálnym tlakom.
Nastavenia Pacojet
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 1
Režim Jet (len na PJ 4): nie