Ingrediencie
270 g tučného teľacieho mäsa
80g bravčového brucha
190g bravčovej masti/tuku
230g mlieka
8 g soli
2g korenia
2g sušeného muškátového orieška
Príprava receptu
(1) Mäso a slaninu nakrájajte na malé kocky a dobre premiešajte s koreninami. Dajte do pakotizačnej nádoby a dolejte mlieko. Kadičku Pakotizačnú nádobu uzavrite viečkom a označte.
(2) Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.
(3) Pakotizovanie opakujte dvakrát. Naplňte do čriev na klobásy a varte alebo varte v pare 20 – 25 minút pri miernom varení (pri 75 °C). Potom vyprážajte, grilujte alebo si na nich hneď pochutnajte.
Pacojet nastavenia
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): nie